Markten

Knus bestaat uit zeven markten die verspreid door de binnenstad plaatsvinden. Bekende Utrechtse markten in een winters jasje. Dit jaar kan je terecht bij de Streekmarkt, Twijnstraat & de Markt, de Swan Market, de Zelfgemaakte Markt, Fonteyn, Karels Winter Fair en de Knusse Cultuurmarkt. Voor kerstcadeaus, inspiratie of ingrediënten voor het kerstdiner of voor een lekkere kop glühwein in winterse sferen, ben je bij Knus aan het juist adres.

honderden kramen

producten uit in de regio

ambachtelijk eten

vintage & fashion

deel via:

Zelfgemaakte Markt

Mariaplaats

zaterdag en zondag van 11:00 tot 18:00 uur

De Zelfgemaakte Markt is een markt waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers, creatievelingen – een podium en openbare verkoopplek vinden voor hun zelfgemaakte creaties. Het is er gezellig en knus. De markt wordt sinds 2010 georganiseerd en is geliefd in Utrecht. Je vindt er gehaakte knuffels, bewerkt glas, kunst, foto’s van Utrecht in het donker, strips over katten, kalenders, bier, lekker eten, kaarten en nog veel meer. Een heerlijke markt om inspiratie op te doen en de allermooiste, zelfgemaakte cadeaus voor in én onder de boom aan te schaffen.

Swan MarketNeude

zaterdag van 11:00 tot 20:00
zondag van 11:00 tot 18:00

Swan Market is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een lifestyle markt waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market.

DeStreekmarktDomplein

zaterdag en zondag van 11:00 tot 18:00 uur

DeStreekmarkt is dé markt voor verse streekproducten uit Utrecht en ommeland. Liefhebbers van het betere eten slaan hier gegarandeerd hun slag. Kom en ontdek wat er, niet ver bij jou vandaan, aan heerlijks te krijgen is. Gemaakt en verkocht door echte liefhebbers, om meteen op te eten of om mee naar huis te nemen. Met aandacht en zorg gemaakt voor kieskeurige culi’s zoals jij.

Twijnstraat & de MarktTwijnstraat

zondag van 11:00 tot 18:00

Twijnstraat & de Markt is de één van de meest bekende kerstmarkten van Utrecht. En dat ook nog eens in de oudste winkelstraat van de stad. Ben je gek op ambachtelijk bereid eten, leuke cadeautjes, mooie handgemaakte producten, gezellige muziek en dans en een prettige knusse wintersfeer, dan raden we je aan Twijnstraat & de Markt niet over te slaan. Zien we je op zondag 16 december bij een van de ruim 100 kramen?

Fonteyn FestivalJanskerkhof

Vrijdag van 16:00 tot 01:00
zaterdag van 14:00 tot 01:00
zondag van 12:00 tot 21:00

Het leukste wijnfestival van Utrecht opent tijdens Knus 2018 weer haar deuren. Janskerkhof wordt omgetoverd tot één groot wijnfestijn. Er staan meer dan 80 verschillende wijnen in de spotlight, gecombineerd met heerlijk eten. Wijnhuizen en wijncafe’s uit de regio Utrecht presenteren hun assortiment aan topwijnen. Verschillende mobiele keukens van restaurants uit de omgeving serveren passende gerechten (van klassiek tot fastfood) en maken de lekkerste wijn-spijs combinaties mogelijk. Kom gezellig een glas (glüh-)wijn drinken, dansen of genieten van een hapje eten. Op zondagmiddag is er een leuk programma voor de kleintjes.

Karels Winter FairKarel V

Zondag van 11:00 tot 18:00

Stap door de poort en ontdek de geheel nieuwe ‘Karels Winter Fair’. Het plein van Grand Hotel Karel V wordt omgetoverd tot een markt waar Utrechtse makers in de spotlights staan. Laat je verrassen door specialiteiten van Utrechtse bodem op een historische locatie. Ondernemers uit Utrecht laten zien wat zij in huis hebben; van culinaire gerechten tot spraakmakende producten. Struin onder het genot van een hapje en drankje over deze sfeervolle markt op een unieke locatie; de binnenplaats van een voormalig klooster uit 1348.

Knusse CultuurmarktHet Utrechts Archief (Hamburgerstraat)

zondag van 11:00 tot 17:00

Tijdens de Knusse Cultuurmarkt bevindt één van de oudste pleinen van Utrecht zich in winterse én culturele sferen. Verschillende Utrechtse musea presenteren hun winterse programma. Weet jij bijvoorbeeld hoe dieren zichzelf warm houden in de kou? En heb je wel eens zelf een knus winterliedje gedraaid op een draaiorgel? Utrechtse makers en kunstenaars verkopen hun producten. De winterse markt is helemaal af met een hapje, drankje én muziek. Deelnemers: Museum Catharijneconvent | Museum Speelklok | Universiteitsmuseum | VVV Utrecht | Het Utrechts Archief | Rechtbank | Bier & Appelsap | Joost van Gijzel | Thomas en Selma | Inktpot