Markten

Knus brengt je maar liefst vier verschillende kerstmarkten, tegelijkertijd en in hetzelfde weekend, twee dagen lang. Trek je wandelschoenen aan en start je dag bij de Zelfgemaakte Markt op de Mariaplaats, slenter verder over de Swan Market op het Stadhuisplein en overwin DeStreekmarkt op het Domplein. Alleen op zondag kan je ook nog een ommetje maken naar de Twijnstraat Markt.

honderden kramen

producten uit in de regio

ambachtelijk eten

vintage & fashion

deel via:

Zelfgemaakte MarktZadelstraat & Mariaplaats

zaterdag & zondag van 11.00 tot 18.00 uur

De Zelfgemaakte Markt is een heerlijke, niet al-te-grote markt in Utrecht met alleen maar zelfgemaakte artikelen. Er is altijd een terrasje met goeie koffie en heerlijk eten. Omdat er alleen maar mensen staan die hun passie delen, is het er heerlijk om te vertoeven, om inspiratie op te doen en om lekker te kletsen. Je bent welkom!

deel via:

Swan MarketStadhuisplein

zaterdag & zondag van 11.00 tot 18.00 uur

Swan Market is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een lifestyle markt waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken, aangeboden door authentieke food trucks en live muziek van opkomende tot gerenommeerde artiesten. Verder is er ook genoeg leuks te doen voor de kleine Swanners!

deel via:

DeStreekmarktDomplein

zaterdag & zondag van 11.00 tot 18.00 uur

DeStreekmarkt is de markt voor verse streekproducten uit Utrecht en ommeland. Liefhebbers van het betere eten slaan hier gegarandeerd hun slag. Kom en ontdek wat er, niet ver bij jou vandaan, aan heerlijks te krijgen is. Gemaakt en verkocht door echte liefhebbers. Met aandacht en zorg gemaakt voor kieskeurige culi’s zoals jij. Je vindt de Streekmarkt zaterdag & zondag op het Domplein!

deel via:

De Twijnstraat MarktTwijnstraat

zondag van 11.00 tot 18.00

De Twijnstraat ligt midden in het Museumkwartier in Utrecht en is de oudste winkelstraat van Utrecht. Vandaag de dag heeft deze leuke straat met mooie oude geveltjes aan het einde van de Oudegracht nog altijd een keurslager, een visboer, de bloemist, een kaaswinkel en een groentewinkel.

deel via:

Fonteyn FestivalJanskerkhof

vrijdag & zaterdag van 14.00 tot 01.00
zondag van 12.00 tot 23.00

Het leukste wijnfestival van Utrecht is op 15, 16 en 17 december deel van Knus Utrecht! Voor de zesde keer wordt het Janskerkhof omgetoverd tot één groot wijnfestijn, met meer dan 80 verschillende wijnen, gecombineerd met heerlijk eten en live muziek.
Wijnhuizen en wijncafe’s uit de regio Utrecht presenteren hun assortiment aan topwijnen. Verschillende mobiele keukens van restaurants uit de omgeving serveren mooie gerechten en maken alle wijn-spijs combinaties mogelijk.
Kom gezellig een wijntje drinken (of speciaalbiertje), dansen of lekker genieten van een hapje eten. Of je nou met je familie, vrienden of collega’s komt, iedereen is van harte welkom!

deel via:
Updates van Knus

Meld je aan voor updates van Knus, met nieuws over het programma, het aanbod op de markten en leuke acties.