Huiskamers

Voel je thuis in een van de zes huiskamers in de binnenstad van Utrecht die speciaal voor Knus gebouwd worden. The Bakery, Stukafest, Café Theater Festival, De Vrijstaat en Het Literatuurhuis hosten elk een huiskamer en zorgen voor een mooi programma. Kom langs, plof neer en geniet van muziek, theater, literatuur, robots, en nog veel meer.

DEEL VIA:

Café Theater FestivalMariaplaats

zaterdag & zondag
11.00 - 18.00 uur

Al 14 jaar vormen 28 Utrechtse cafés de thuishaven van het Café Theater Festival. De Domstad is vier dagen lang het decor voor 240 korte voorstellingen van een nieuwe generatie talentvolle artiesten. Met dans-, muziek-, tekst- én familietheater is er voor ieder wat wils. Bezoekers kunnen aan één toog hangen of met behulp van de app en het uitgebreide blokkenschema hun eigen kroegentocht samenstellen. Op Knus krijg je alvast een voorproefje op de 15e editie van het festival, dat volgend jaar van 1 tot en met 4 maart plaatsvindt.

deel via:

De Vrijstaat & SetupNeude

zaterdag & zondag
11.00 - 17.00 uur

De Vrijstaat en SETUP presenteren ‘De huiskamer van de toekomst’.

Kun je vrienden worden met een robot? Wat betekent de computer in ons dagelijks leven? In de huiskamer van de toekomst zetten we kinderen aan het denken over de relatie tussen mens en machine. Klaar met filosoferen? Kom dan robot-knuffelen in de knusse slaaphoek of verander jouw smartphone in een echte vriend.

Het programma in de huiskamer van de toekomst is een preview van de digitale werkplaats ROBOTS en bieden we op zaterdag 16 en zondag 17 december doorlopend aan tussen 11 en 17 uur.

deel via:

StukafestStadhuisplein

zaterdag
11.00 - 18.30 uur

zondag
11.00 - 18.00 uur

Een knallend optreden tussen de studieboeken en de kratjes bier, een intieme literaire voordracht onder een hoogslaper of een cabaretier aan de eettafel. Bij Stukafest worden studentenkamers in 15 steden omgetoverd tot mini-theaters waar muziek, dans, cabaret, poëzie, literatuur en theater centraal staan.

Tijdens KNUS host Stukafest een pop-up studentenkamer. Kom kennismaken met de studenten van Utrecht en ontdek welke culturele talenten er zich onder deze groep bevinden.

deel via:

Het LiteratuurhuisVismarkt

zaterdag & zondag
11.00 - 18.00 uur

Je struint over een sfeervolle markt met een beker warme chocolademelk in je hand en krijgt ineens de kans om een dichter te bellen. Met je ogen dicht te genieten van silent poetry. In een knusse leunstoel een boek te lezen. Of een dichtregel op je arm te laten tatoeëren. Dit alles kan je zomaar overkomen tijdens KNUS, op zaterdag 16 en zondag 17 december in de binnenstad van Utrecht.

deel via:

The BakerySint Maartensbrug

zaterdag & zondag
11.00 - 18.00 uur

Op Sint Maartensbrug vind je The Bakery, een jong collectief van makers die artiesten helpen in het bereiken van hun doelen. Met acht takken (Management, Bookings, Photography, Film, Promo, Events, Recordings/Releases & Design) kunnen ze iedere artiest ondersteunen met op maat gemaakte diensten. The Bakery staat voor samenwerking en transparantie, in elke mogelijke manier. Je kan als artiest bij The Bakery aankloppen voor volledige 360 deals, eenmalige foto – en/of videoprojecten, langdurige samenwerkingen of gewoon een complete huisstijl. “We bakken altijd vette shit.”

Dat belooft veel goeds!

deel via:

Popquiz

Op de zaterdag van Knus kan je meedoen met de razend populaire popquiz op het Stadhuisplein, die dit jaar opnieuw verzorgd door The Upbeatles.

Tijden: 17.00 – 18.30 uur

Locatie: Stadhuisplein

Vermaak op straat

Naast markten en huiskamers vind je op Knus her en der een koor of een straattheater act. Kijk dus niet raar op als je ergens in de verte luidkeels gezang hoort of als je ineens middenin een mini-toneelstuk belandt!