Knus Talkshow XLNeude

zaterdag 14:00 – 17:00
zondag 12:00 – 17:00

In deze marathon-talkshow gaan interviewers Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken, omringd door vuurkorven en mokken warme chocolademelk, in gesprek met inspirerende gasten die je kunnen helpen om deze kerst zonder kleerscheuren door te komen. Relatietherapeuten, advocaten, topkoks, cabaretiers, muzikanten en nog veel meer verrassende experts zullen hun opwachting maken, zowel Zeer Bekende als Volstrekt Onbekende Utrechters. Jij kan ook een plekje krijgen in deze talkshow, mits je bereid bent je bijzondere kerstverhaal met Patrick en Oscar te delen.

UpbeatlesNeude

vrijdag van 19:00 tot 21:00
zaterdag van 18:00 tot 20:00

Upbeatles presenteert muziekbingorondes van ieder een half uur (tussendoor instappen is dus mogelijk). In plaats van getallen tref je titels en uitvoerende artiest(en) van muziekfragmenten op je bingokaart. Wordt een van de fragmenten op jouw kaart afgespeeld, dan streep je dat vakje weg. Wie als eerste ‘BINGO’ mag roepen wint een prijs. Tijdens iedere bingoronde zijn er vijf winnaars die een prijs uit het prijzenkabinet mogen uitkiezen. Maar let op: valse bingo is een liedje zingen. Lekker lallen met z’n allen! Ook leuk als je geen echte muziekkenner bent.

The BakeryNeude

vrijdag van 16:00 tot 19:00 en 21:00 tot 23:00
zaterdag van 13:00 tot 23.00
zondag van 12:00 tot 17:00

Live muziek van Utrechts Finest. Singer-songwriters, bands en alles wat daartussen zit. Tijdens de laatste uurtjes van de dag kunnen de voetjes van de vloer bij de Antikoudevoetendisco onder aanvoering van de dj. 

Het LiteratuurhuisVismarkt

zaterdag van 13:00 tot 18:00 uur

De hele dag door vinden er zeepkistoptredens door Proces-Verbaal plaats. Verschillende dichters brengen hun poëzie als echte marktkoopmannen voor het voetlicht. Bewapend met hun speakerkoffertje klimmen zij op een zeepkist en geven elk uur live voordrachten weg. Er is speciale aandacht voor poeziëdebuut Het is koud waar ik niet ben van Jelmer Esmyn van Lenteren dat eind oktober verscheen. Portretdichter Riva Godfried zal weer haar opwachting maken en kunstenares Fleur van Greuningen ontwerpt speciaal voor de Knus bezoeker een installatie die de literaire toekomst voorspeld.

Het VerteltheaterVismarkt

zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Het Verteltheater komt met een doorlopend programma met korte en langere optredens van ongeveer 15 min. Top vertellers nemen u mee in korte verhalen voor alle leeftijden, afgewisseld met muzikale intermezzi van allerlei. Joris Lehr speelt een fragment uit zijn wervelende voorstelling Koning Lear. Eric Borrias vertelt korte verhalen, van kerst tot horror en van humor tot ernst en Jan Hoek vertelt de dierenverhalen van Armando. Peter Faber deelt volksverhalen, sprookjes, fabels en legenden, en Marjo Dames korte winterverhalen zoals Raaf steelt het licht en Prinses Leonore wil de maan.

Café TheaterfestivalMariaplaats

zaterdag van 12:00 tot 18:00

Het Café Theater Festival vermengt theater en café tot een plek waar niets is wat het lijkt. Je barkruk is ineens het podium en een luidruchtige stamgast een acteur. De kroeg is voor even het decor van korte voorstellingen van een grenzeloze generatie makers. Neem plaats en dompel je onder in dans, muziektheater, vertellingen en alles daartussenin. Het eerstvolgende festival vindt plaats in maart 2019 in 28 cafés in Utrecht. Als voorproefje presenteert het Café Theater Festival tijdens Knus een divers programma met voorstellingen van oud-makers en artiesten die je op ons aanstaande festival tegenkomt.

Ken je KlassiekersMariaplaats

zondag van 12:00 tot 17:00

Theatergroep Aluin vertelt sterke verhalen op een grappige en kernachtige manier. In korte, dynamische scènes wordt de essentie van klassieke stukken getoond. Griekse tragedies of een snelle introductie in Shakespeares meesterwerken. Voor mensen die al bekend zijn met klassiekers een feest der herkenning, voor leken een grappige, ontroerende en heldere introductie in een veelheid aan oersterke verhalen die iedereen moet kennen. Acht Griekse tragedies en acht werken van Shakespeare. In blokjes van 2-3 verhalen worden de scènes getoond. Je kan invloed hebben op welke scènes door te draaien aan ons Rad van Aluin.

Utrecht LachtJanskerkhof

zaterdag van 14:00 tot 17:00

Comedy Night is al een jaren een begrip in Utrecht en Hofman Café. Deze middag tijdens Knus kan je in diverse blokken lachen met verschillende comedians die nieuwe grappen komen uitproberen. Een laagdrempelig en grappig middagje lachen met beginnende en ervaren comedians uit binnen- en buitenland, opgedeeld in vier blokken van 30 minuten. Het programma is Engels/Nederlands gesproken.

Circus SNORJanskerkhof

zaterdag van 12:00 tot 17:00

De hele middag kan je zelf circusattributen uitproberen tijdens de open piste van Circus SNOR. Daarnaast zullen er ieder uur verschillende acts te zien zijn en wordt er een workshop gegeven door de artiesten van het circus.

KlassifestDomplein

zaterdag van 13:00 tot 18:00
zondag van 12:00 tot 17:00

Tijdens het hele weekend hoor je in deze gezellige huiskamer verschillende klassieke musici met afwisselende concerten. Van Bach klassiekers tot wat modernere muziek. Op zaterdag hoor je de twee grote viooltalenten Margot Kolodziej en Tessel Hersbach, gevolgd door Jesse Faber en René van Munster. Zondag beginnen we met het Duo de Bontebal met een ongebruikelijke combinatie van instrumenten (fagot en saxofoon) en bonte verzameling van muziek. Hierna Sopraan Caroline Cartens en Astrid Haring, die beschikken over een breed repertoire, van zelf bewerkte opera aria’s tot hedendaagse stukken.

StukafestStadhuisbrug

zaterdag van 13:00 tot 18:00
zondag van 12:00 tot 18:00

Tijdens Knus host Stukafest een pop-up studentenkamer, onder de naam ‘Huize Stukafest’. Kom kennismaken met de studenten van Utrecht en ontdek welke culturele talenten er zich onder deze groep bevinden. Het programma in Huize Stukafest is studentikoos en cultureel tegelijk. Optredens van muzikale artiesten en performances van theatermakers wisselen elkaar af. Kom op zaterdagmiddag lekker borrelen tijdens De Grote Stukaborrel en laat op zondag je toekomst voorspellen aan de hand van je drankje door de Bierzegsters.